diumenge, 11 de març del 2012

El bloc de nou en marxa

Fa gairebé un any del meu darrer article en aquest bloc. Crec que ja és moment de tornar a escriure-hi perquè la situació avui és molt pitjor que quan ho vaig deixar. Cal que els qui tenim alguna cosa a dir enfront de la deriva ultraliberal de la nostra societat donem un pas endavant i ens comprometem a difondre i a explicar un missatge optimista i il·lusionat de que hi ha solucions possibles, que res del que està passant no és inevitable i que només depèn de l'actitud que prenem.
Estem veient com el govern de la Generalitat està planificant un canvi radical del model sanitari, amb l'objectiu clar de reduir el sistema públic a un nivell purament assistencial, com s'ataca l'ensenyament públic amb la reducció de plantilles i mitjans, com el govern de l'Estat redueix a la mínima expressió els drets dels treballadors, i com l'un i l'altre van de la mà en aquests objectius.
La situació actual és un cop d'estat. El poder econòmic es conformava fins ara a condicionar les actuacions del poder polític exercint la pressió a través de lobbies o grups de poder. Ara ja no en té prou. Ara l'objectiu és acabar directament amb un sistema polític, la democràcia, que els destorba perquè requereix d'un respecte als drets dels ciutadans. Ens estan convencent de que el govern és millor si és dirigit per tecnòcrates sense ideologia que prenguin les decisions simplement des d'un punt de vista ortodox econòmicament, sense pensar en les persones. Això és un cop d'estat en tota regla, i els ciutadans l'estan acceptant com a inevitable.
Tots aquells qui encara conservem una certa consciència de la situació estem obligats a denunciar-ho, però també a fer propostes creïbles i factibles per canviar aquesta deriva cap a un sistema totalitari on la dictadura no serà altra que la dels diners.