dimarts, 29 de març del 2011

Valors, models

Ara que s'acosta el final d'aquesta legislatura, vull compartir amb vosaltres algunes reflexions que m'han vingut al cap els darrers dies, a la vista d'alguns aconteixements que he vist passar al meu voltant.
Aquests quatre anys, els consellers que formem l'equip de govern del Districte de Sant Andreu amb la Regidora GemmaMumbrú al capdavant, hem estat treballant a fons amb les persones, arribant al grau màxim de proximitat que es podria esperar d'un Ajuntament tan gran com el de Barcelona. Hem conegut els veïns, els seus problemes, ens hem alegrat amb ells quan hem pogut resoldre els seus problemes, i també hem patit amb ells quan això no ha estat possible. Mirant enrere veiem la quantitat de gent amb la que hem establert relació, quants ciutadans han sentit ben a prop el recolzament del seu Ajuntament. També hem parlat, i molt, amb aquells que no han trobat solucions quan ens han vingut a buscar, però sempre amb respecte i oferint-los la nostra comprensió fins allà on era possible.
Tota aquesta tasca l'hem feta amb molta il·lusió, amb una voluntat de servei que ens ha fet implicar-nos fins el coll en els problemes reals dels ciutadans, en la petita escala de les persones. Hi hem posat temps, hem posat en risc les nostres feines habituals (per desgràcia els que no treballem a l'Ajuntament hem de patir la incomprensió dels nostres caps i companys per la tasca política que fem a fora de la feina)  i fins i tot les nostres vides familiars. Hem treballat sense descans de dilluns a diumenge i del gener al desembre. Les experiències s'acumulen en la nostra motxilla personal i l'empatia amb els veïns i les entitats la portem al cor. Hi haurà qui no s'ho creurà, qui pensarà que exagerem o fem propaganda. És igual, els que ens han conegut saben que és cert, que ho hem posat tot per la gent, tot per la ciutat. Aquesta és la nostra força, ens ho hagin reconegut o no (i us asseguro que tinc la sensació de que no).
Però aquesta tasca és fosca, no surt als diaris ni tampoc a la televisió. Segurament les petites històries de la gent amb la que hem treballat no seran mai conegudes, i la nostra tasca quedarà reduïda al record d'aquells amb els que hem estat en el dia a dia. En el meu cas, us he de dir que estic molt satisfet del meu treball aquests quatre anys com a conseller del barri de Congrés-Indians i de cultura del Districte de Sant Andreu. Ara quedem pendents del que els veïns decideixin el 22 de maig, i després de les nostres decisions personals i de les del nostre partit. Però siguin quines siguin, i continuem o no amb la nostra tasca, personalment estaré agraït per haver tingut l'oportunitat de treballar per als meus veïns en una etapa de la meva vida que sempre recordaré amb carinyo.