dijous, 10 de març del 2011

Un balanç personal de la legislatura a Congrés-Indians (i II)

I avui toca parlar de les persones, perquè de vegades parlem massa del totxo. 
* El pla d'ascensors: la veritat és que aquesta ha estat la proposta estrella al Congrés dels darrers 3 anys. Hem revolucionat el barri i millorat la qualitat de més de la meitat de les escales del Congrés Eucarístic. Vam començar per fer un estudi pioner de totes les finques per trobar solucions constructives que abans no existien, després vam explicar a tots els veïns escala per escala el pla de subvencions i hem estat ajudant a totes les comunitats que ens ho han demanat. Hem escurçat el termini de les llicències, facilitat els tràmits i assistit a reunions de veïns per aclarir dubtes. L'esforç personal ha estat molt gran, però hem aconseguit els objectius en 64 escales del barri, millorant la qualitat de vida dels seus veïns. Per desgràcia, també hi ha hagut punts negatius, com l'enfrontament viscut en algunes comunitats entre els veïns que volien i els que no. Tot i així el meu balanç personal és molt positiu.
* Entitats: hem ajudat a reforçar el teixit associatiu amb un recolzament molt fort a la coordinadora d'entitats, a l'Associació de Veïns, a la Unió de Botiguers i també a la taula de treball del Canòdrom. També hem  treballat amb la Coordinadora i les comissións de festes per consolidar i reforçar el calendari festiu anual. Entre tots (i això és mèrit de les persones de les entitats) han fet moltes activitats al barri, des de les festes de la primavera a les de Nadal, passant per la mostra artesanal i les festes majors. Des del Districte hem recolzat i ajudat, però ho han fet ells.
* Equipaments: 
A principis de la legislatura vam inaugurar el casal de barri, que és gestionat de manera exemplar per l'entitat Caliu Congrés. Ara mateix hi ha apuntades més de dues mil persones fent activitats. També hem establert una programació infantil estable i donem aixopluc a diverses entitats com la Coordinadora, l'associació Artenea, TEAC, i d'altres.
Vam obrir també la primera escola bressol del barri, sota el casal, recordeu que la segona ha d'anar als terrenys del Canòdrom. Amb la directora del centre vam col·laborar per portar a terme el projecte "Pintem el mur".
L'any 2010 vam inaugurar els mòduls provisionals de l'Escola Congrés-Indians, que ha resultat ser un centre molt participatiu en les dinàmiques del barri.
També el 2010 vam començar a utilitzar de manera compartida les pistes de tennis de Can Ros. Ara les fan servir el Club de Petanca Can Ros, el club de tennis i l'Associació de futbol sala Arrels.
I per tancar el capítol d'equipaments, hem treballat amb la taula d'entitats per programar els que hauran d'anar als terrenys de les pistes de tennis del Canòdrom. Ara estem començant el tràmit burocràtic de la modificació urbanística que ens ha de permetre construir-los. Durant la propera legislatura els tirarem endavant.

En resum, hem avançat molt aquests darrers quatre anys també en serveis a les persones. El balanç és entament positiu, però ens queda molta feina per endavant. Ara caldrà veure qui se n'encarregarà a partir del mes de maig. Els que de ben segur continuaran treballant de valent seran els membres de les nostres entitats del barri, que són la força de Congrés-Indians.