dimecres, 9 de març del 2011

Un balanç personal de la legislatura a Congrés-Indians (I)

Fa uns dies vaig penjar al bloc de notícies del barri un balanç del compliment del Pla d'Actuació del districte de Sant Andreu per aquesta legislatura. Avui vull fer un balanç més personal del que han significat aquests quatre anys per al nostre barri des del meu punt de vista. En algunes coses no compartireu la meva opinió, així que us agrairé qualsevol comentari al respecte. 
Començo per les obres de millora de l'espai públic (carrers i parcs):
* Pista del Canòdrom: un espai verd que no havíem tingut mai al nostre abast els veïns del barri. Per la seva vocació de temporalitat va quedar una mica pobra de mobiliari, però crec que és un espai nou que dona moltes possibilitats d'actes amb les entitats i d'ús per al lleure. Hem de treballar perquè quan es faci definitivament millori.
* Pistes de Patinatge de Vèlia: Un altre espai verd públic que feia més de 20 anys que estava abandonat. Ara és potser un dels racons més agradables del nostre barri. Podem estar molt contents.
* Urbanització de Garcilaso: El resultat és un espai molt agradable als vianants. La pega és que s'han suprimit un munt de places d'aparcament. Per desgràcia l'espai no és elàstic, i de vegades hem d'escollir entre cotxes i persones. A mi m'agrada com ha quedat, però entenc la queixa de l'aparcament.
*Matanzas, Biscaia i Can Berdura: han millorat molt i s'han conservat les places d'aparcament. El problema principal és que l'aparcament de vehicles es va haver de fer a la banda muntanya, i hi ha queixes de que s'ha incrementat el soroll en edificis de la banda mar.
* Vèlia: El carrer ha quedat molt bonic, però si ha ha alguna pega és el fet de que es van haver de tallar els plataners, i fins que els nous arbres no creixin al carrer li manca verd.
* Espiga i Cep. Les placetes han quedat fantàstiques, especialment la de l'Espiga. Per fi s'han convertit en dos espais vius i alegres, lluny de la soledat que hi regnava.
* Felip II: Vam arreglar les voreres i refer els parterres. Com a positius he de destacar que es va millorar l'enllumenat, i hem posat cadires. Com a negatiu cal dir que als parterres no ha arrelat la vegetació que va posar Parcs i Jardíns i això ha fet que quedin descuidats.
* Pas de St Tarsici: Els veïns que no veien bé l'ascensor han acabat felicitant-nos. Era una obra que calia per la quantitat de gent que travessa el Pas. Convertir-lo en peatonal també ha agradat als veïns. La pega, com sempre, ha estat que l'espai per als vianants ha calgut treure'l als cotxes aparcats.

Una vegada repassades les obres, en el proper article (demà) us parlaré de les coses que hem fet al barri destinades directament a les persones (equipaments, entitats, etc).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, voldria fer una proposta per poder disminuir aquest augment de soroll en els edificis de la banda mar en el carrer Matanzas. Donat a que la proposta de canvi d'aparcament de mar a muntanya venia donada per la poca llum inicial que podia propiciar el robatori i que es va solucionar posant dos llums en comptes d'una en cada farola, es podria retornar a la idea inicial d'aparcament a la banda mar i així retirar uns metres la circulació de vehicles dels edificis de la banda mar i quedar equilibrat en el carrer. També valorar la disminució de circulació de vehicles pel carrer Matanzas i concentrar-ho en carrers més amples.Veïns Matanzas.