dimarts, 15 de febrer del 2011

I dissabte... Primàries!!

Déu n'hi do, quin enrenou. Semblava que ens acostàvem a les eleccions municipals amb la inexorable predicció de les enquestes. Tothom donava per fet que el vaixell socialista anava a enfonsar-se enmig d'una gran onada de dretes que ja ens havia arrencat de la Generalitat i ara venia cap a la ciutat de Barcelona. La crisi semblava ser el vent de popa per a tota una colla de conservadors sense projecte per a la ciutat i sense mirada de futur, seria la bufada definitiva que apagaria l'última espelma d'esperança de la gent que encara creu que el món pot canviar i dirigir-se cap a un futur més equitatiu i igualitari.
Però sembla ser que a l'últim moment hem fet tremolar les cames d'aquells que ens donaven per morts. De cop i volta hem recuperat la iniciativa mediàtica que se'ns havia estat negant d'una manera sistemàtica durant els últims anys. Ara ens reconeixen que els darrers quatre anys la ciutat ha estat ben gestionada, que ha aguantat la crisi com cap altra i que ha donat un impuls als barris que no havíem vist mai. Ha calgut presentar un projecte alternatiu dins del mateix PSC per poder posar blanc sobre negre tot el que s'ha fet. Ha calgut qüestionar la figura de l'Alcalde perquè poguéssim treure pit i dir, ara si, amb orgull, que en Jordi Hereu ha estat un bon alcalde d'aquesta ciutat, que ha tirat endavant en la pitjor de les situacions possibles, i que ha sabut aguantar un temporal que se li ha girat en contra moltes vegades de manera exagerada o injusta.
Ens queda l'esperança. Dissabte decidirem dintre del PSC qui liderarà el nostre projecte. Ara per ara no sé quin serà el resultat, però el que si puc assegurar és que el meu barri ha millorat molt els darrers anys, i els simpatitzants i militants del PSC a Congrés-Indians li sabran agrair al nostre alcalde, amb la mirada posada en el 22 de maig i en el futur de la ciutat. A les primàries del PSC s'hi enfronten dos projectes, dels quals un és de solvència contrastada. Espero que el 19 l'encertem, perquè la millor carta de presentació de cara a les eleccions del mes de maig és estar orgullosos del que hem fet, per poder explicar el que farem.