dilluns, 21 de febrer de 2011

Un nou principi

Ara ja hem aclarit el panorama. Els que per coherència amb la nostra pròpia feina i amb el projecte en el que treballem esperàvem que l'Alcalde Jordi Hereu fos el candidat del PSC a les eleccions municipals a Barcelona, estem d'enhorabona perquè hem vist recompensada la nostra tasca amb els vots dels militants i simpatitzants del partit. Però això només ha de ser el principi.
El taulell de joc per a les eleccions municipals ha canviat força en els darrers mesos. El llop conservador s'ha tret la disfressa d'innocent ovella que vestia quan prometia un canvi a millor i ha mostrat la seva veritable cara. Els barcelonins estan veient com el govern de CiU a la Generalitat està planificant el desmantellament de qualsevol política pública que pugui millorar la igualtat a la nostra societat. Els exemples són molts: Feu-vos d'una mútua que el sistema de salut s'enfonsa, les escoles privades podran evitar la incorporació d'immigrants gràcies al "punt hereditari", no podem continuar la línia 9 del metro perquè descompensa la inversió a favor de Barcelona, apostem per ampliar els túnels (de peatge) de Vallvidrera, no estendrem els ajuts de la dependència als casos moderats, retallarem el pressupost dels instituts públics, deixarem que les matrícules dels màsters siguin lliures, cal pujar les taxes universitàries... Si examineu una per una aquestes declaracions del govern, de cop i volta allò que en diuen "centre-dreta" es convertirà per a vosaltres en "dreta-dreta".
Barcelona no està per aquests retalls. La nostra ciutat s'ha fet a ella mateixa amb governs socialistes que han hagut d comptar amb la societat civil per tirar endavant resistint l'abandó i els atacs dels successius governs antibarcelonins de CiU. Mai no han cregut en Barcelona, ni en la nostra gent ni en el nostre futur. Ens volen convèncer ara de que si, que sempre ens han estimat. Però si filem una mica més prim, veiem que ara ens amenacen amb una desarticulació de les polítiques públiques i solidàries que fa anys que l'Ajuntament porta endavant i que han evitat la formació de guetos en barriades humils. Això és el que volem els ciutadans de Barcelona? Estem disposats a sacrificar l'essència de la nostra ciutat?, Estem disposats a deixar caure els barris humils simplement perquè volem un canvi que pot ser incert i perillós?
Crec que no. Els ciutadans tenen 3 mesos per reflexionar. Per comparar projectes i models. Per apreciar el model social (i socialista) amb el model liberal (i individualista). Per comparar la passió per la ciutat, el coneixement de Barcelona i la preocupació pels seus veïns que ha demostrat i demostra en Jordi Hereu amb un cert el·litisme que desprèn el candidat de Convergència, Xavier Trias. Blanc contra negre, passió contra avorriment, proximitat contra el·litisme, societat contra individu, gestió contrastada contra promeses etèries, esquerra contra dreta, progrés contra conservadurisme. Sincerament, no hi ha color, així que el 22 de maig... A GUANYAR, JORDI!