dimarts, 3 de juny de 2014

EL TOT A 100 DE TRIAS

No estava preparat. No ho estava ni tan sols amb 8 anys a l'oposició de l'Ajuntament. No havia entès que la complexitat d'una ciutat tan gran i tan diversa exigeix dues coses de qui la vol dirigir: un projecte i decisió.
Cal tenir un projecte global de ciutat, Barcelona no es pot conformar amb els petits plans minimalistes ni amb anar resolent els problemes locals sense perspectiva. Aquesta manera d'actuar, el segell de Trias, ha portat a múltiples enfrontaments, indecisions, incoherències... El que s'ha aplicat en un barri no s'ha posat en marxa en un altre. La fragmentació de l'actuació municipal ha demostrat que no hi havia projecte, que la ciutat li anava gran. Potser Trias seria un bon alcalde de barri, o d'una població petita, però Barcelona li va gran.
No hi ha cap altra explicació al que està passant aquests dies. 
Hem arrossegat la manca de decisió durant 3 anys. S'han allargat en el temps esgotant la paciència d'aquells qui les esperaven. El darrer any de mandat ha començat malament perquè han esclatat tots els conflictes que estaven latents. La gent s'ha cansat d'esperar. Conflictes com el de l'Harmonia a Sant Andreu han demostrat que trigaven a decidir simplement perquè no sabien què decidir. I una vegada han tirat endavant ho han fet de manera matussera, amb arrencada de cavall i aturada de ruc. I això que l'Harmonia no ha fet us de cap mena de violència! 
I aquí arribem. Vagi per endavant la meva ferma condemna a qualsevol mena de violència per reivindicar el que sigui. La gestió del problema de Can Vies ha estat nefasta, i no em correspon a mi ni jutjar el com ni el perquè, però si les conseqüències que estem vivint a la resta de la ciutat. I em centraré en la més visible perquè n'he pogut viure dos casos els darrers dies:
La debilitat de Trias i la seva aversió al conflicte ha fet que les reclamacions de veïns i entitats a l'Ajuntament de Barcelona s'hagi convertit en un TOT A 100. Aprofitin per demanar ara, que l'Alcalde no vol més "pollastres" a la ciutat. Ara tot s'hi val, encara que per això calgui desautoritzar completament els seus regidors territorials. Quin canvi d'actitud! El conflicte de l'Harmonia, resolt en un pim-pam, amb el regidor Blasi acotant el cap. Ara sembla que el problema del carrer Barcelonesa també s'està desencallant després del conflicte creat. 
Tot i que en aquests dos casos particulars l'enfonsament de la imatge de Trias i la seva por de perdre l'Alcaldia han fet que el sentit comú s'imposés (prengui nota, senyor Blasi), la sensació que ens deixa és un altre cop de manca de projecte, de seguir resolent els problemes en petita escala i sense mirar el futur. No sé com acabarà Can Vies, però queda molt clar que aquest Alcalde afluixa quan se l'apreta una mica fort. A Barcelona no hi ha cap mena d'autoritat en aquests moments. Potser aconseguirà acontentar uns quants, però la Ciutat perdrà de ben segur. QUIN ANY ENS ESPERA!