divendres, 13 d’abril del 2012

CAP A ON VAN ARA?

El passat 30 de març, l'endemà de la vaga general i de la gran manifestació contra la retallada dels drets laborals, i tot just quan es començava a moure el tema dels violents incidents que es van produir, vaig ser entrevistat per Ràdio Trinitat Vella amb la voluntat de conèixer el meu parer sobre la jornada anterior.
Quan l'entrevistador em va preguntar sobre el que havia passat, la meva resposta va ser molt clara i contundent: els fets violents que s'havien produït eren absolutament condemnables i lamentables, però fruit de l'acció de grups de quasi-professionals de la violència i l'agitació. Ja en aquell moment vaig prevenir sobre el que es veia venir i que finalment està passant: que els governs de la dreta, tant de la Generalitat com del govern central, mirarien d'aprofitar els fets per laminar els drets civils de llibertat de manifestació, opinió i reunió.
En veure el que ha passat els darrers dies, amb una manipulació barroera i exagerada del que va passar, ara em refermo en el que vaig dir: tant el sr Felip Puig com el sr Jorge Fernández Díaz volen donar un pas més en la involució del nostre país pel que fa als nostres drets constitucionals. La realitat és que ells no van ser capaços d'aturar els incidents quan van començar, van fallar estrepitosament en la seva feina quan no van actuar en el moment que havien de fer-ho. Em preocupa la possibilitat de que no ho fessin precisament amb la voluntat d'engegar la campanya que han posat en marxa. La dreta que ens governa no és només reaccionària en temes econòmics, també ho és en temes socials i polítics. Tenim motius per estar preocupats, i molt.
Ens proposen vigilar el que comuniquem a través de la xarxa, per "evitar" que alguns facin convocatòries violentes. Què no saben que aquests grups tenen moltes altres maneres de comunicar-se?. També volen que tothom vagi a cara descoberta a les manifestacions, per poder identificar els violents. No podien identificar-los quan amb la cara tapada van començar a fer destrosses, o es pensen que els violents ja surten de casa amb la cara tapada?. També volen condemnar la resistència passiva a l'autoritat... i tantes altres coses... Hem de dir NO, que aquest no és el camí, que ELS DRETS I LES LLIBERTATS INDIVIDUALS NO ES TOQUEN. 
Ara cal tornar a reivindicar el paper històric de Barcelona i els barcelonins demanant drets ciutadans, aquell esperit d'inconformisme que ha viscut la ciutat al llarg de la història, aquelles arrels que han fet de la nostra gent i el nostre tarannà un referent de llibertat a nivell mundial. Aquella Barcelona que incomoda la dreta, aquella ciutat progressista, treballadora, dinàmica, desperta. Hem d'evitar que ens adormin, que ens facin sentir benestants per acabar amb les nostres inquietuds, hem de tornar a lluitar per aquesta ciutat que ha estat far de tolerància i diversitat. Hem de demostrar amb llibertat també hi ha eines per lluitar contra els violents sense reduir els drets de les persones. Podem ser un model, però no de la manera que ho volen fer aquesta gent.
Demà a les 12h la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona ha convocat una concentració a la Plaça Catalunya. Cal que sigui una concentració multitudinària, cal que se n'adonin de que estem disposats a defensar la llibertat. Van començar a retallar drets com la salut i l'educació. Ara volen anar contra els drets civils. HEM DE DIR PROU!!!  

1 comentari:

gauden ha dit...

Estic amb tu. Crec que tota l'actuació policial del 29M ha estat questionada inclús per gent molt pòxima al Mossos. He rebut correos amb enllaços de videos denunciant fets molt greus i actuacions irregulars de les forces antiavots en aquest 29M.
T'els envio al teu correo per si vols veure'ls